Over ons

Dit is de woonkamer van Amsterdammers, die altijd doet denken aan die goede ouwe teit…
De Teit van Kwaliteit. In alles wat we doen.

 

Piet de Leeuw.

Sinds 1949 geen steak veranderd.

MenukaartReserveren

Over Steakhuis

Piet de Leeuw

“Hee Amsterdam. Ze zeggen dat je bent veranderd.
Hee Amsterdam. Je kan geen goed meer doen.
Maar wie dat zegt, die is geen Amsterdammer.
Want Amsterdam, je bent nog net als toen”.

© Drukwerk

Al moet je voor dat échte Amsterdamse wel steeds beter zoeken. Waar je in veel restaurants in Mokum tegenwoordig in het Engels wordt aangesproken, zijn er nog een paar plekken waar Amsterdam nog écht Amsterdam is. Waar de wetten en regeltjes van het stadsbestuur niet gelden. Waar Amsterdammers nog gewoon Amsterdammers kunnen zijn.

Waar de ober nog dorst te zeggen dat er voor jou geen plek is, maar je vrouw kan blijven. Waar iedereen van harte welkom is. Op voorwaarde dat grootdoenerij buiten wordt gelaten en je de deur achter je dicht doet. Waar ze van heinde en ver komen proeven wat nou dat échte Amsterdam is. En vind je het niks? Dan ga je toch naar de buren!

Want hier is het eten gewoon goed. Hier is het gewoon lekker. Gewoon goede ambacht. Niets meer. Niets minder. Geniet je op het net-wat-krappe, houten meubilair van een ijskoud fluitje, een malse paardenbiefstuk en de talloze typisch Amsterdamse opmerkingen die de bediening je adrem serveert. En wees nou eerlijk. Meer hebben Amsterdammers niet nodig! De bekende en minder bekende Amsterdammers in de fotolijstjes aan de muur in ieder geval niet…

Steak Steakhouse Piet de Leeuw Amsterdam IMG 5356
Bierpomp Steakhouse Piet de Leeuw Amsterdam IMG 5362

Het decor beschrijft zich het best als een mix tussen een bruine kroeg in de jaren 70 en het gevoel van een Amsterdamse huiskamer in diezelfde tijd. Vind je het perfect gedecoreerd? Maak gerust een foto voor je Instagram, maar zonder haast, want over 50 jaar kan je hem hier nog steeds precies zo maken. Ons allegaartje van relevante en minder relevante verzamelstukken, dat is toch gezelligheid?! Voor Amsterdammers en ieder ander die zich verbonden voelt met onze 3 kruizen, voelt dit gewoon als thuiskomen. Een ander zal een ervaring rijker zijn en het er waarschijnlijk nog jaren over hebben.

En over 10 jaar? Dan is hier nog steeds geen steak veranderd. Kun je genieten van diezelfde goedbereide en goed geprijsde biefstukken. Serveren we deze nog steeds met een grote bak patat en een extra dikke klodder volle mayo. Klinken dezelfde Jordanese grootheden uit de speakers. Is een biefstuk medium rood nog steeds écht medium rood. En krijg je elke keer weer die ouderwetse, oprechte aandacht van de bediening. Waarschijnlijk tussen dezelfde gasten, met dezelfde bediening.

Dit is de woonkamer van Amsterdammers, die altijd doet denken aan die goede ouwe teit…
De Teit van Kwaliteit. In alles wat we doen.

Piet de Leeuw.
Sinds 1949 geen steak veranderd.

Horecagroep

De Beukelaer

Steakhuis Piet de Leeuw is sinds oktober 2022 onderdeel van een groep horecabedrijven onder leiding van Willem de Beukelaer. De bedrijven zijn gevestigd in de regio Amsterdam en bestaan uit:

Voor alle bedrijven geldt: een ontmoetingsplek waar je niet uitgekeken raakt en een plek waar je vrienden voor het leven maakt

Stamtafel Steakhouse Piet de Leeuw Amsterdam

Groep, feest of evenement?

Iets te organiseren?

Steakhuis Piet de Leeuw is de ideale locatie in het centrum van Amsterdam om je evenement te vieren.

Of je nu met een grote of kleine groep komt, er is van alles mogelijk. Wij ontvangen je graag en helpen je met de voorbereidingen om van je feest, diner of evenement een groot succes maken.

Feestje Steakhouse Piet de Leeuw Amsterdam