Over Piet de Leeuw

Sinds 1949 geen steak veranderd.

MenukaartLocaties

Welkom bij steakhuis Piet de Leeuw

Sinds 1949 geen steak veranderd

Het gezellige Steakhuis Piet de Leeuw vind je van oudsher in de Noorderstraat in het centrum van Amsterdam, op een steenworp van het Rembrandtplein en de Heineken Experience. Sinds januari 2024 is Steakhouse Piet de Leeuw te vinden in Muiden, pal naast de sluis, en in mei van hetzelfde jaar hebben we met trots onze derde locatie geopend in het pitoreske Monnickendam.

Piet de Leeuw is al 75 jaar geen steak veranderd. Om ons 75-jarig jubileum te vieren, brengen we 6 limited edition tegels met typische Piet de Leeuw-wijsheden uit. Van 10 juni t/m 30 november krijg je bij een minimum besteding van 100 euro een tegel mee naar huis voor aan de muur (zolang de voorraad strekt). Spaar ze allemaal! Kopen kan ook, voor 24,75 euro per stuk in onze restaurants.

Steakhouse Piet de Leeuw heeft sinds 1949 een solide reputatie opgebouwd voor zijn legendarische biefstuk met brood. Tegenwoordig verwelkomen we ook andere vlees- en visgerechten op onze menukaart, onze keuken staat bekend om het leveren van voortreffelijke maaltijden die met zorg worden bereid.

Het verhaal

Van steakhuis Piet de Leeuw

“Hee Amsterdam. Ze zeggen dat je bent veranderd.
Hee Amsterdam. Je kan geen goed meer doen.
Maar wie dat zegt, die is geen Amsterdammer.
Want Amsterdam, je bent nog net als toen”.

© Drukwerk

Al moet je voor dat échte Amsterdamse wel steeds beter zoeken. Waar je in veel restaurants in Mokum tegenwoordig in het Engels wordt aangesproken, zijn er nog een paar plekken waar Amsterdam nog écht Amsterdam is. Waar de wetten en regeltjes van het stadsbestuur niet gelden. Waar Amsterdammers nog gewoon Amsterdammers kunnen zijn.

Waar de ober nog dorst te zeggen dat er voor jou geen plek is, maar je vrouw kan blijven. Waar iedereen van harte welkom is. Op voorwaarde dat grootdoenerij buiten wordt gelaten en je de deur achter je dicht doet. Waar ze van heinde en ver komen proeven wat nou dat échte Amsterdam is. En vind je het niks? Dan ga je toch naar de buren!

Want hier is het eten gewoon goed. Hier is het gewoon lekker. Gewoon goede ambacht. Niets meer. Niets minder. Geniet je op het net-wat-krappe, houten meubilair van een ijskoud fluitje, een malse paardenbiefstuk en de talloze typisch Amsterdamse opmerkingen die de bediening je adrem serveert. En wees nou eerlijk. Meer hebben Amsterdammers niet nodig! De bekende en minder bekende Amsterdammers in de fotolijstjes aan de muur in ieder geval niet…

Illustratie Piet de Leeuw 01 steaks
Bierpomp Steakhouse Piet de Leeuw Amsterdam IMG 5362

Het decor beschrijft zich het best als een mix tussen een bruine kroeg in de jaren 70 en het gevoel van een Amsterdamse huiskamer in diezelfde tijd. Vind je het perfect gedecoreerd? Maak gerust een foto voor je Instagram, maar zonder haast, want over 50 jaar kan je hem hier nog steeds precies zo maken. Ons allegaartje van relevante en minder relevante verzamelstukken, dat is toch gezelligheid?! Voor Amsterdammers en ieder ander die zich verbonden voelt met onze 3 kruizen, voelt dit gewoon als thuiskomen. Een ander zal een ervaring rijker zijn en het er waarschijnlijk nog jaren over hebben.

En over 10 jaar? Dan is hier nog steeds geen steak veranderd. Kun je genieten van diezelfde goedbereide en goed geprijsde biefstukken. Serveren we deze nog steeds met een grote bak patat en een extra dikke klodder volle mayo. Klinken dezelfde Jordanese grootheden uit de speakers. Is een biefstuk medium rood nog steeds écht medium rood. En krijg je elke keer weer die ouderwetse, oprechte aandacht van de bediening. Waarschijnlijk tussen dezelfde gasten, met dezelfde bediening.

Dit is de woonkamer die altijd doet denken aan die goede ouwe teit…
De Teit van Kwaliteit. In alles wat we doen.

Piet de Leeuw.
Sinds 1949 geen steak veranderd.

Iets te organiseren?

Evenement, jubileum of feest

Steakhuis Piet de Leeuw heeft diverse mogelijkheden om een evenement te vieren in het restaurant, of juist in die gezellige aparte ruimte.

 

Kom je nu met een grote of kleine groep er is van alles mogelijk. Wij ontvangen je graag om jouw wensen te bespreken en je te helpen met de voorbereidingen van je feest, diner of evenement. Samen maken we er een groot succes van.

Vraag naar de mogelijkheden